Fra fjord til fjell

hjelpekorpset

Hjelpekorpset er i kontinuerlig beredskap, og kan på kort varsel rykke ut for å delta i søk og redningsaksjoner. Redningstjenesten koordineres av Politiet, og det er også Politiet som kaller ut Hjelpekorpsene. I vårt beredskapsarbeid er frivillige vår viktigste ressurs for å kunne hjelpe andre i nød.

Nordhordland Røde Kors Hjelpekorps er et korps med lang og tradisjonsrik historie. Korpset er tuftet på de tidligere Røde Kors-lagene i Austrheim, Lindås og Meland og har i dag rundt 50 aktive hjelpekorpsmedlemmer.»

for å bli en godkjent hjelpekorpser

Grunnutdanning

For å bli en godkjent hjelpekorpser er det første man må gjøre å ta grunnutdanningen vår. Denne består av 6 kurs som inneholder både teori og praktiske øvelser:

Bli med!

For å bli frivillig i hjelpekorpset må man være fylt 17 år, og gjennomføre en grunnkurs pakke. Denne kurspakken omfatter intro til Røde Kors/Hjelpekorpset, førstehjelp, psykososial førstehjelp, samband, og søk og redning. Totalt er dette ca 4 helger med opplæring.
 
I tillegg kan de av våre frivillige som ønsker å delta på søk og redningsaksjoner på vinterfjellet og/eller på vann/sjø, gjennomføre kurset "Kvalifisert søk og redning" innenfor fagområdene vinter og/eller sjø. For faglig påfyll og vedlikehold av kunnskaper, øver vi hver onsdag på ulike momenter.

For å delta i aktiv tjeneste må du være fylt 18 år, og ha bestått overstående kurs. Alle som ønsker, kan delta i Hjelpekorpset. Opplæring og kurs blir gitt underveis. Lurer du på om Hjelpekorpset kan være noe for deg? Ta gjerne kontakt med oss!

Kontaktinfo

Epostpost@nhrk.no

Leder: Odd Harald Dommersnes
Tlf.: 469 60 281
Mail: leder@nhrk.no

Lokalforeningsstyret
styret@nhrk.no

Vakttelefon Hjelpekorps:
Tlf.: 911 71 252

Postadresse

Røde Kors Nordhordland
Postboks 47
5902 Isdalstø

Besøksadresse

  • Kvassnesvegen 48C, Knarvik 

Støtt vårt arbeid

Kontonr: 3632.50.81419

Støtt oss med din grasrotandel: SMS, send Grasrotandelen 987121726 til 60000

Vipps til 128462

Bli medlem

Personvern og behandlingsgrunnlag

 


Nettsider levert av digitalcreations.no